Екопътеки

Туризъм, спорт, приключения с "Уникалните"


 

НачалоКъде  смеМаршрутиЕко-пътекиПартньориГалерияИзтеглиУслуги

 

Контакти

 

История

 

Еко-пътека "Адреналин"
 

f
Може да стигнете до тази еко пътека по маршрут, който е  специализиран за тази цел, и който започва на 50 м. преди водопад "Стар Сучурим" - една от най-атрактивните природни забележителности на Карлово. Тази еко пътека се вие по разлома на реката, над неговите скали, по направени за целта импровизирани мостове и просто от въжета над буйната вода. Ще имате богат шанс да се насладите на:  речни долини, водопади, върхове, уникални скални форми.

Вид: Via Ferata; Категория на трудност: xxx ;  Време: 2 часа,  Дължина : 1263 m.

 


В нашиата планина съществуват безброй много атрактивни места, подобни на показаните и ние имаме готовност да ви осигурим необходимото оборудване за рапели, тролеи, изкачвания, катерения и други алпинистки приключения за начинаещи и за по-напреднали.

Екипировка:  седалка, каска, 2 колана, 3 карабинера и въже.
ВНИМАНЕ
: Преминаването през еко пътека "Адреналин" без инструктор и необходима екипировка е опасно за вашето здраве. Проектът е осъществен от Областна аминистрация Пловдив. Изпълнител БГ Спорт ООД. Информация>    088 555 69 72;   089 57 37 385.

 

о

 
 

 
 

Устойчив Туризъм за следващите поколения

 

    Територията, до която най-близо се намира нашата институция и нашите екипи, е климатична граница между Северна и Южна България. Това е Национален парк Централен Балкан. Тук си противостоят видовете на умерената и средиземноморската климатични зони. Това, както и разнообразният релеф и разликата в надморските виксочини, създават условия за множество растения и животни. Тук и днес продължава образуването на нови растителни видове - 11 от старопланинските растения ги има само тук. Тази защитена територия е едно от последните с мечка, вълк, дива коза от значение за цяла Европа. Тук са най-обширните в Европа защитени стари букови гори, някои на възраст над 500 години! Вековните букови и буково-елови гори, горите от бяла мура са намерили спасение тук още от Ледниковия период. Тук има видове на животни и растения, които не се срещат никъде другаде по света. Резерватът е в списък на представителни защитени територии на ООН.

 

    Ето защо тук има следните правила:
   
1. Не замърсявайте водите и терените с битови, промишлени и др. отпадъци.
    2. Използвайте само маркирани маршрути, не палете огън и не бивакувайте извън определените за това места. Защото има опасност и от диви зверове.
    3. Не повреждайте (за миг) скалните образувания, дървета, храсти, образувани милиони години...
    4. Цветята са най-красиви в природата - помислете дали техен букет няма да ги унищожи завинаги.
    5. Не обезпокоявайте дивите животни - те са законните обитатели на планината.
    6. Не губете вашите домашни любимци - това ще наруши популациите.
    7. Събирайте горски плодове и гъби, но в разумни, а не в промишлени количества. Те са общо богатство!
    8. Ловът е забранен, а залагането на капани, отрови и упойващи вещества е престъпление и се наказва от закона!
 

 
 

Авторско право © BGL-Biz.com & Уеб маркетинг & Авторът